• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 22810-87835
  • 22810-82731

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - HYDROBOT

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Άγγελου Σιούλα, Μηχανολόγου κατασκεύασαν υποβρύχιο το οποίο κατευθύνουν από την ξηρά.

Συγκεκριμένα, στην ομάδα συμμετείχαν οι:

  • Ζεϊμπέκης Νικήτας, Γ’ Ηλεκτρολόγων
  • Ιορδανόβ Αλέξανδρος, Γ’ Ηλεκτρολόγων
  • Καπέλλας Ιωάννης, Β’ Μηχανολόγων
  • Ρούσσος Μιχαήλ, Β’ Μηχανολόγων

Μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό της κατασκευής και βίντεο.

 

DSC 0015

Τι είναι το Hydrobot

Το Hydrobot είναι ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV – Remotely Operated Vehicle) το οποίο μπορούν να κατασκευάσουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων με σκοπό να εξερευνήσουν το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής τους. Η βασική έκδοση του Hydrobot αποτελείται από απλά και οικονομικά υλικά, όπως πλαστικοί σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες, μικροί ηλεκτρικοί κινητήρες, κλπ. τα οποία συνδυάζονται από τους μαθητές με την βοήθεια απλών οδηγιών. Με την ολοκλήρωση της βασικής έκδοσης οι μαθητές μπορούν εύκολα να επεκτείνουν το όχημά τους προσθέτοντας αδιάβροχες κάμερες, αισθητήρες, φώτα, και άλλα συστήματα, τα οποία προσδίδουν στο Hydrobot επιπλέον δυνατότητες.

DSC 0017

 

Τι είναι το πρόγραμμα Hydrobot


Το πρόγραμμα Hydrobot δημιουργήθηκε το 2011 από την ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η ιδέα του προγράμματος βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα SeaPerch το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003, με στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2012, το Ίδρυμα Ευγενίδου στο ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς καλεί δημόσια γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ελλάδα να καταθέσουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Τα σχολεία που επιλέγονται λαμβάνουν, χωρίς κόστος, το πακέτο με όλα τα υλικά και τις οδηγίες και συμμετέχουν στις δραστηριότητες που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου κατά την διάρκεια της εκάστοτε σχολικής χρονιάς, όπως είναι οι ζωντανές συζητήσεις μέσω διαδικτύου, οι ειδικοί διαγωνισμοί, κλπ.

Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα έχουν συμμετέχει περισσότερα από 300 σχολεία, 3.500 μαθητές/μαθήτριες και 300 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

DSC 0017

Τι προσφέρει το πρόγραμμα Hydrobot

Οι μαθητές μαθαίνουν καλύτερα όταν συμμετέχουν στη δράση, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση στην κατασκευή ενός Hydrobot, όπου ακολουθούν βήματα για τη συνολική συναρμολόγηση του οχήματος, τη δοκιμή του και τελικά την καθέλκυσή του στο νερό.

Η κατασκευή ενός οχήματος Hydrobot δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να πειραματιστούν με βασικές επιστημονικές αρχές, να γνωρίσουν τεχνολογικές εφαρμογές, να εξοικειωθούν με την ασφαλή χρήση εργαλείων, να εφαρμόσουν τεχνικές και επιστημονικές διαδικασίες, να συνεργαστούν με τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους και να ανακαλύψουν ευκαιρίες για μια συναρπαστική ακαδημαϊκή ή επαγγελματική πορεία.

Το Hydrobot έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει μια διασκεδαστική, δημιουργική, συμμετοχική και συνεργατική εμπειρία μάθησης.

DSC 0017

DSC 0017

 

Μπορείτε εδώ να δείτε την αφίσα για το Hydrobot σε .pdf

Σύνδεση Χρηστών

Συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση σε σελίδες προσωπικού περιεχομένου

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction