• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 22810-87835
  • 22810-82731

Εκδήλωση με ομιλήτρια την κα. Άννα Βαρθαλίτου 

Την Τετάρτη 15/03/2023 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Η εμπειρία μου ως βοηθός του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τα έτη 1982-1987». Στην εκδήλωση ομιλήτρια ήταν η κ. Άννα Βαρθαλίτου η οποία είχε εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατέθεσε τις εμπειρίες της στους μαθητές. Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό και να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας στους παρακάτω συνδέσμους

Βίντεο εκδήλωσης Α’ μέρος , Βίντεο εκδήλωσης Β’ μέρος, Φωτογραφικό Υλικό

  

αφισα

 

Βήματα για την εγγραφή καθηγητών/μαθητών 

Βήμα 1ο: Επιλέγετε τον σύνδεσμο https://epasgreece.eu/el/user/register
Βήμα 2ο: Συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής, επιλέγοντας σχολείο, ιδιότητα (καθηγητής / μαθητής-junior Ambassador) και συμπληρώνοντας προσωπικό email και κωδικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι λογαριασμοί και των μαθητών θα ενεργοποιούνται την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λαμβάνουν επιβεβαιωτικό email.
Για τεχνικά προβλήματα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα EPAS Greece : Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Το Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Λυκείων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων. Σκοπός του Προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένας άλλος βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθητές - και καθηγητές - ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν τη γνώση τους σχετικά με τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη σελίδα αυτή θα μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με το πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πλατφόρμα Προγράμματος

Ιστοσελίδα του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα

Portal Ευρωπαϊκής Ένωσης

manual epasprogramme page 01

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction