• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 22810-87835
  • 22810-82731

Συμμετοχή σε Διαδικτυακή συνάντηση 

Η ομάδα των Junior Ambassadors την Τρίτη 9/5/2023 θα συμμετέχει σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώνει το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας με θέμα "Ισότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης - Οι τελευταίες εξελίξεις από το Ευρωκοινοβούλιο" με κύρια ομιλήτρια την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

20230507 195253

 

Η παρουσία της ομάδας των Junior Ambassadors στον τοπικό τύπο

Η τοπική εφημερίδα Κοινή Γνώμη σε εκτενές άρθρο της, παρουσίασε τις δράσεις του Π. ΕΠΑΛ Σύρου κατά το σχολικό έτος 2022-23. Μέσα σε αυτές, παρουσιάζεται και η δραστηριότητα της ομάδας των Junior Ambassadors. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

To Info Point της ομάδας των Junior Ambassadors 

Η ομάδα των Junior Ambassadors έχει δημιουργήσει στο σχολείο ένα χώρο όπου αναρτά της δράσεις της. Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο αυτό.

infopoint1

infopoint2

infopoint3

Συμμετοχή σε διαδικτυακή συνάντηση 

Η ομάδα των Junior Ambassadors συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε το 5ο ΓΕΛ Πάτρας. 

Η διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 από τις 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. με θεματικούς άξονες:

1) τα Ανθρώπινα δικαιώματα,
2) τον Κοινωνικό αποκλεισμό
3) και την Κλιματική αλλαγή.

Συνημμένο χωρίς τίτλο 00007

Συνημμένο χωρίς τίτλο 00010

Κολάζ που έχουν αναρτηθεί στο Info Point 

Στο Info Point της ομάδας έχουν αναρτηθεί κολάζ που δημιουργησαν οι Junior Ambassadors τα οποία αφορούν δράσεις στα νησιά των Κυκλάδων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. Δείτε εδώ τις δημιουργίες των παιδιών.

 

Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα "Ε.Ε. και ανθρώπινα δικαιώματα" 

Την Τρίτη 25/04/2023 η ομάδα Junior Ambassadors του σχολείου μας διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με ομιλητές τον Ευρωβουλευτή κ. Αρβανίτη και τον κ. Αυγουλά. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο E.E και Ανθρώπινα Δικαιώματα με ιδιαίτερη έμφαση στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Δείτε τα βίντεο από την διαδικτυακή συνάντηση : Μέρος 1 , Μέρος 2

 

εκδηλωση page 0001

εκδηλωση page 0002 

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο 

Την Τρίτη 25/04/2023 η ομάδα Junior Ambassadors του σχολείου μας θα συμμετέχει σε διαδικτυακή συνάντηση με τον κο. Κύρτσο την οποία διοργανώνει το 4ο ΓΕΛ Κερκύρας. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο Περιβάλλον και Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

4gelkerkyras

 

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο 

Την Πέμπτη 06/04/2023 η ομάδα Junior Ambassadors του σχολείου μας θα συμμετέχει σε διαδικτυακή συνάντηση με τον κο. Κυμπουρόπουλο με τη συμμετοχή του 4ου ΓΕΛ Κερκύρας και του 4ου Πρότυπου ΓΕΛ Βόλου. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο Περιβάλλον και Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

EPAS 6.4.23 page 0001

Συμμετοχές των Junior Ambassadors του ΕΠΑΛ Σύρου στην Έκθεση Φωτογραφίας του Βαμβακάρειου Λυκείου

1 ek foto  Μπορείτε να δείτε παρακάτω τα άρθρα τοπικής εφημερίδας σχετικά με την έκθεση Φωτογραφίας στην οποία συμμετείχε η ομάδα Junior Ambassadors του σχολείου μας

  Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του Βαμβακάρειου Λυκείου και του ΕΠΑΛ Σύρου

  Μάγεψαν με τον φωτογραφικό φακό τους

 

  Παρακολουθήστε επίσης το βίντεο των εγκαινίων και την απονομή των βραβείων 

 

 

 

 

Έκθεση φωτογραφίας 

Το Βαμβακάρειο Λύκειο διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου με θέμα "Τι έχει κάνει η Ευρώπη για εμάς"

afisa small

Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Εκδηλώσεις

Τα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνουν συνεχώς δράσεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορείτε να ενημερωθείτε για κάποιες από αυτές μέσω των αφισών που έχουν δημοσιοποιήσει.

 

ecotourism page 0001 

   

  

Omilia 17 3 page 0001  

 

  

Εκδήλωση με ομιλήτρια την κα. Άννα Βαρθαλίτου 

Την Τετάρτη 15/03/2023 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Η εμπειρία μου ως βοηθός του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τα έτη 1982-1987». Στην εκδήλωση ομιλήτρια ήταν η κ. Άννα Βαρθαλίτου η οποία είχε εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατέθεσε τις εμπειρίες της στους μαθητές. Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό υλικό και να παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας στους παρακάτω συνδέσμους

Βίντεο εκδήλωσης Α’ μέρος , Βίντεο εκδήλωσης Β’ μέρος, Φωτογραφικό Υλικό

  

αφισα

 

Make a Wish Ελλάδας 

Η ομάδα Junior Ambassadors του σχολείου μας συμμετείχε στο Make a Wish Ελλάδας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πιστοποιητικό υιοθεσίας και την αφίσα που δημιούργησαν τα παιδιά σε συνεργασία με το τμήμα Β εφαρμοσμένων τεχνών του σχολείου μας.

Πιστοποιητικό υιοθεσίας 2940050 ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ

 

1682676998890

 

Διαπίστευση EU flag Erasmus vect POS Αντιγραφή

Το σχολείο μας είναι ένα από τα σχολεία του έλαβαν πρόσφατα Διαπίστευση Erasmus+ για την περίοδο 01/02/2023 έως και 31/12/2027.

ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

Βήματα για την εγγραφή καθηγητών/μαθητών 

Βήμα 1ο: Επιλέγετε τον σύνδεσμο https://epasgreece.eu/el/user/register
Βήμα 2ο: Συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής, επιλέγοντας σχολείο, ιδιότητα (καθηγητής / μαθητής-junior Ambassador) και συμπληρώνοντας προσωπικό email και κωδικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι λογαριασμοί και των μαθητών θα ενεργοποιούνται την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λαμβάνουν επιβεβαιωτικό email.
Για τεχνικά προβλήματα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα EPAS Greece : Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Το Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Λυκείων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων. Σκοπός του Προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένας άλλος βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθητές - και καθηγητές - ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν τη γνώση τους σχετικά με τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη σελίδα αυτή θα μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με το πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πλατφόρμα Προγράμματος

Ιστοσελίδα του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα

Portal Ευρωπαϊκής Ένωσης

manual epasprogramme page 01

 

 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction